oturum aç
oturum aç
Şifreni kurtar.
Bir parola size e-posta ile gönderilecektir.
Tarama Kategorisi
Sahabe
Farklı Yönleriyle Hz. Muâz İbn-i Cebel (3)
İmanı
Allah Resûlü’nün temsil ve tebliğ ettiği Kur’ân, Cahiliye döneminin şirk ve ahireti inkâra dayalı inanç anlayışını kaldırır ve yerine, tevhid, nübüvvet, ahiret, ahlak, ibadet ve adalet temelli yeni bir iman anlayışı getirir. Bu!-->!-->!-->…
Alimlerin Muallimi: Muâz İbni Cebel (2)
Soru ve Sorunlara Çözüm Üretmeye Yönelmesi
Halife seçilen Hz. Ebû Bekir (radıyallahu anh), devlete ait işleri Allah Resûlü’nün (aleyhissalâtu vesselâm) yetiştirdiği ve görevlendirdiği insanlarla yürütmeyi planlıyordu. Bundan dolayı!-->!-->!-->…
Hz. Enes’in (ra) Resûlullah Sevgisi ve İbadet Hassasiyeti
Ashâb-ı kiramı, örnek bir nesil yapan hususların başında Allah Resûlü’nün temsil ve tebliğ ettiği hak ve hakikatlere, samimi, sağlam, sağlıklı, seviyeli bağlılıkları ve destekleri, O’na duydukları derin sevgi ve saygı, emir ve nehiylerine!-->…
Terörist Damgası Vurulan Sahabî: Enes İbn-i Mâlik (ra)
Hz. Enes İbn-i Mâlik (radıyallahu anh), Hz. Osman'ın şehit edilmesiyle ortaya çıkan büyük fitnelerden kendini korur; siyasi tartışma ve kavgaların içine girmez. Kendisine gelip bu mevzuda danışanlara da "Sabredin! Zira ben, gelecekte!-->…
Risalet Mektebinin Zeki Bir Talebesi: Hz. Enes İbn-i Mâlik (1)
Tabiîn neslinden Ğaylan İbn-i Cerîr, zaman zaman Basra'da yaşayan Hz. Enes ibn-i Malik'i ziyaret eder ve Allah Resûlü’ne dair hatıralarını dinlerdi. Bir ziyaretinde ona çok merak ettiği şu soruyu sordu: "Siz, "Ensar" ismini daha önce!-->…
Örnek Duruşu İle Hz. Sa’d İbn-i Muâz (2)
Hendek Sürecinin Başında Duruşu
Hicretin beşinci yılı Şevval ayında Ahzab ordusu, Müslümanları yok etmek için Medine’ye doğru harekete geçer. Gelişmeyi haber alan Allah Resûlü, istişare sonucu onların şehre saldırı düzenleyeceği alana!-->!-->!-->…
Örnek Duruşu İle Hz. Sa’d İbn-i Muâz (ra)
Her toplumda konumu itibarıyla ön plana çıkan, kamuoyunda ya da belli kitleler üzerinde etkili olan saygın kanaat önderleri, karizmatik liderler ve bilgin kimseler vardır. Onların yeni gelişme ve hadiseler karşısında duruşları, insanların!-->…
İlim ve Hikmet Pınarı: Hz. Abdullah İbn-i Mesud (ra)
Allah Resûlü vefat ettiğinde Hz. Abdullah İbn-i Mesûd (radıyallahu anh) 41 yaşındaydı. Bedenen kısa boylu, zayıf ve zarif bir insandı.Hâkim, Müstedrek 3/353, 354; İbn-i Sa’d, Tabakât 3/115, 116 Bir gün Allah Resûlü kendisinden ağaca çıkıp!-->…
Efendimiz’in (sas) Yetiştirdiği Prototip Gençler (3): Abdullah İbn-i Mes’ûd (ra)
Çocuk yaşta yetim kalan Abdullah İbn-i Mes’ûd, annesi Ümmü Abd’e destek olma adına ücret karşılığı Ukbe İbn-i Ebî Muayt’ın sürülerine çobanlık yapıyor; yarınlarından habersiz Mekke’nin bir vadisinde koyun otlatıyordu. Kendisine yaklaşan!-->…
Efendimiz’in (sas) Yetiştirdiği Prototip Gençler 2: Muâz İbn-i Cebel (ra)
I. Akabe Beyatı’na katılan on iki Medineli sahabî, kendilerine İslam’ı anlatacak, Kur’ân’ı ve Sünnet’i öğretecek bir mürşid ve muallim istemişlerdi. Bunun üzerine Allah Resûlü, Hz. Mus’ab İbn-i Umeyr’i (radıyallahu anh) onlarla birlikte!-->…